Onze Koffie
Onze koffie PDF Afdrukken E-mail

Al onze koffies, zowel de “grand-crus” als de huismengelingen zijn samengesteld uit de zuiverste Arabica’s afkomstig uit midden- en centraal-Amerika, Afrika en Azië.

Kenmerken :

  • op grote hoogte geteeld
  • Handgeplukt en gewassen
  • Zon gedroogd
  • Door ons persoonlijk geselecteerd voor hun zachte vol-aromatische smaak en bovendien cafeïne arm met predikaat: maagvriendelijk.

Huismengelingen

  • Dessert : zachte smaak met lichte afdronk; voor na het eten.
  • Super-dessert: een dessert koffie met stevigere afdronk.
  • Super-mild : zeer licht geroosterd; voor gevoelige maag.
  • Cafeïnevrij : met zuiver water werd op natuurlijke wijze de cafeïne verwijderd. Hierdoor wordt de oorspronkelijke smaak grotendeels bewaard.
  • Horeca : aparte arabica mengeling; samengesteld voor fijnproevers.
  • Mocca : koffie met een stevige afdronk; voor de namiddag pauze.
  • Amadeus : zeer lichte koffie; voor diegene die een tas meer willen drinken.
  • Espresso royal: arabica mengeling samengesteld voor het espresso apparaat. Puur genieten.
  • Gourmet : arabica mengeling met een stevige body en een lange aangename afdronk.
  • Biol. Mexico: een zuivere koffie zonder tussenkomst van pesticiden; een fijn zacht en delicaat aroma.
  • Meestermengeling: een creatie van de meester zelf waarin hij zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten; voor wie van “apart” houdt.
  • Florian:Een zorgvuldig samengestelde en subtiele mengeling van de edelste en zeldzaamste arabica's, een wonder van evenwicht! Zachte milde smaak, een must voor de kenner!
  • Wiener kaffee: Een aparte koffie , samengesteld uit arabic - parel - koffies. zachte,wilde geurige smaak met een frivool weens tintje!
  • San Cristobal: mengeling van midden en centraal Amerikaanse arabica’s; krachtige smaak en lichte aciditeit en perfect evenwicht. De ideale afsluiter.
  • Mocca sidamo: (ethiopië) pure koffie afkomstig uit Ethiopië; unieke fijne milde smaak en een wild geparfumeerd aroma.
  • Costa Rica : geteeld op de “rijke kust” van Midden Amerika als een van de beste koffies; krachtige vol-aromatische smaak.
  • Costa rica : “caracoli” varieteit; vol aroma met een “gourmet” predikaat.
  • Yrgacheffee: moeder aller koffies ontdekt in de 16° eeuw in Alessinië; zoet aroma, matige aciditeit en fruitige randsmaak.
  • Kenya AA : beste Afrikaanse koffie geteeld op de flanken van mount kenya; een verfijnde smaak met lichte aciditeit.
  • Columbia supremo: geteeld op kleine plantages op grote hoogte (± 2500 m); geurige aromatische koffie met fruitige smaak en lichte body.
  • Columbia "Fair-trade":
  • Maragogype: (mexico) extreem grote koffieboon, omwille van de beperkte opbrengst een koffie met faam; een uitgesproken zachte smaak, gewoon klasse.
  • Papoea New Guinea: dankzij de grote zorg die aan de teelt besteed wordt heeft deze koffie een unieke smaak; de ideale tongstreler.
  • Islas Galapagos: van deze “archipel” komt deze uitzonderlijke koffie, biologisch geteeld op vulkanische grond combineert hij een uitmuntend heerlijk aroma met een hoogstaand krachtige body.
  • Hawaï: (capt. Cook) deze grote arabica groeit op de vulkaan flanken. Wordt steeds zeldzamer, behoort tot de mooiste koffies ter wereld; fijne tas met chocolade aroma.
  • Jamaica blue mountain: Van de Mavis Bank plantage, aroma van krokante walnoot, stevige body met een bitterdroge chocolade smaak.
  • Mount everest: geteeld op de flanken vn de Mount everest, zachte ronde smaak met op de achtergrond een fijne acciditeit, milde geur met een toets van cacao.
  • Kopi- luwak: De zogenaamde "keutelkoffie" uit Java, de duurste koffie ter wereld.