Proces PDF Afdrukken E-mail

We gaan je nu het brandproces voorstellen van onze koffie. Toch is het aangenamer wanneer je even binnenspringt en dit in levenden lijve kan meemaken. Wanneer je ons even iets laat weten, kan je dan indien je dit wenst ook op groepsbezoek in ons winkeltje komen en de heerlijke geuren opsnuiven die vrijkomen bij het koffiebranden. Dit zorgt dan ook voor een gezellige sfeer.

De koffie wordt gewenteld in een afgesloten trommel waarin hete lucht ( 180°- 200°c) circuleert.
 

De vetten van de koffieboon gaan karameliseren en hierdoor verkrijgt de boon zijn goud-bruine kleur en heerlijk aroma
 

De temperatuur wordt nauwkeurig in het oog gehouden, zodat het aroma van de boon niet verloren gaat
 

De koffiebonen worden na dit proces zo vlug mogelijk afgekoeld door luchtventilatie
 

Ik ga je even in het kort uitleggen, hoe de koffiefamilies onderverdeeld worden, zo krijg je een idee van wat er bij ons geserveerd wordt. In onze gebruikswereld komen er twee grote families aan bod: Arabica en Robusta.

Arabica: Deze koffiesoort is afkomstig van Abessinië. Hij levert de lekkerste koffie op. Het is een delicate plant die meestal op de bergflanken groeit. De bonen van deze plant zijn relatief groot en ovaal met een opvallende nerf. Arabica-koffie omvat ongeveer 75% van de wereldproductie.

Robusta: De naam van de plant zegt het zelf. Deze plant is robuuster en beter bestand tegen minder ideale klimaatsomstandigheden. De opbrengst per plant is groter, maar de kwaliteit van de koffie is heel wat minder. De koffie van deze plant, smaakt pittig tot bitter en het cafeïnegehalte bedraagt zowat het dubbele van de Arabica-bonen. Robusta is goedkoper dan Arabica en beslaat ongeveer 25% van de wereldproductie. Veel ervan is bestemd voor de productie van oploskoffie. groeit. De bonen van deze plant zijn relatief groot en ovaal met een opvallende nerf. Arabica-koffie omvat ongeveer 75% van de wereldproductie.

In ons koffiehuis verwerken wij enkel arabica koffie, afkomstig uit het hele evenaar gebied.