Over ons

Versgebrande koffie

Het verhaal van de Gulden Tas begon in 1948, toen grootvader Creemers een ambachtelijke branderij begon om zijn omgeving van zo vers mogelijke koffie te voorzien. In 1995 werd de Gulden Tas opgericht. Daar waar vroeger vooral klassiekers over de toog gingen, zetten wij vandaag vooral in op exclusieve en unieke koffies. Zo onderscheiden we ons, zowel in beleving als in aanbod, van de grote branderijen. Zin om dit zelf eens te proeven?

Naar de webshop

Wist je dat...

Koffie wordt geroosterd in een afgesloten trommel waarin hete lucht ( 180°- 200°c) gedurende 15 à 20 minuten circuleert?

De suikers van de koffieboon gaan karameliseren en hierdoor de boon zijn goudbruine kleur en heerlijk aroma verkrijgt?

De temperatuur en tijd erg nauwkeurig in het oog gehouden worden, zodat het aroma van de boon niet verloren gaat?

Onze koffie medium tot licht geroosterd wordt, waardoor deze een uitgesproken smaak met nuances van chocolade en vruchten krijgt?

Koffiebonen na het branden zo vlug mogelijk afgekoeld moeten worden door middel van luchtcirculatie?

Al onze koffies, zowel de “grand-crus” als de huismengelingen samengesteld zijn uit de zuiverste Arabica’s afkomstig uit midden- en centraal-Amerika, Afrika en Azië?

Onze Bio koffies gecertificieerd zijn?